BOEKFRAGMENTEN

Belangrijke informatie bij de fragmenten

Ter verheldering: alinea’s of tekstfragmenten in de boeken van Joanika worden voorafgegaan door een nummer. De tekstgedeelten zijn daardoor gemakkelijk terug te vinden. Hier op de website is dat nummer onderaan weergegeven, evenals de aanduiding uit welk boek het fragment komt. Woorden die naar BewustZijn verwijzen beginnen met een hoofdletter.

Updates op deze pagina

Hier verschijnt wekelijks een nieuw fragment.

Bij Joanika tijdens de kerstperiode - over liefde.

De wezenlijke liefde is altijd bedreigend.

... Mijn moeder had daar moeite mee op speciale dagen zoals Kerstmis bijvoorbeeld. “TRINGGGGGG.” de telefoon. “Zeg, Joaniek, wat ga jij doen met kerstmis?” “Wil je graag komen?” “Ja, dat zou heel fijn zijn, maar komen er dan ook nog andere mensen?” “Dat zou kunnen, dat weet ik niet van te voren.” “Ja, maar het is toch een familiefeest, onder elkaar, die ene keer per jaar!” “Misschien zijn er meer mensen die helemaal alleen zitten, ze zijn welkom.”
De boeken van Joanika

Leeswijzer bij de boekfragmenten

Taal is in wezen dualistisch. Het bijzondere van taal is dat het je verleidt tot het voor werkelijk houden van iets dat een volslagen illusie is. Tegelijkertijd is taal ook bij machte de beleving van deze illusie weer te niet te doen.
de sensatie van de bloem

De sensatie is afgebroken, ingeruild voor het woord. Jammer hè?

"Je ziet een bloem. Je ruikt het gras. Je hoort de vogels fluiten, je spitst je oren...." Hoe het woord de sensatie kan afbreken.

Liever naar een andere categorie? Onderstaand kun je een keuze maken.