Boeken van Joanika over non-dualiteit

Het eerst uitgegeven boek (Bewustzijn, zoek je iets) is autobiografisch en daarin kan je jezelf heel goed herkennen. In het andere boek (Bewustzijn, zoek jij OOK iets?) word je direct als lezer aangesproken, het boek praat als het ware tegen jou.

Het is maar net wat je het meeste aanspreekt. Het wil niet zeggen dat de strekking van beide boeken verschillend is, maar het komt anders over.

“Aan de hand van haar persoonlijk en indringend verhaal, doet zich al lezend de gelegenheid voor antwoorden te vinden op vragen die ons allen aangaan. Vaak is er herkenning en bevestiging vandát waar we zelf nog geen woorden voor hebben gehad. Dit boek is als de overige kunstwerken van Joanika. Het raakt, hoe dan ook. Het is onconventioneel en authentiek. Geschreven als geen ander boek over dit onderwerp. Los van concepten, ideeën en oordelen. Tijdens de tocht door de bladzijden bestaat de vrijheid om de ene keer het grote geheel te overzien. Dan weer om alleen een detail van het grote geheel te beschouwen.

Aandachtig lezend blijf je gevangen in de tijdloosheid van het moment. Een intrigerende en onthullende reis terug naar de oorsprong van dat wat je bent. Bewustzijn.”