Even helemaal niets

Tot rust komen in een fijne omgeving waar niets hoeft

Soms hebben we de wind mee in ons leven, terwijl het op andere momenten juist een flinke uitdaging kan zijn om overeind te blijven staan. Bijvoorbeeld door een of meerdere impactvolle gebeurtenissen. Of omdat we ons al langere tijd – zonder een duidelijk aanwijsbare reden – niet zo happy voelen, of het idee hebben dat we ergens in vastlopen.

Juist in zo’n fase kan de behoefte ontstaan een ‘break’ te nemen van het leven van alledag. Even weg uit de bekende omgeving met bijbehorende verplichtingen, verwachtingen en patronen. Om zo rustig op adem te komen, te reflecteren en nieuwe energie op te doen.

Oprijlaan

Vrij programma

Joanika biedt op haar retraite locatie in België, vlak bij Antwerpen, voor deze ‘Even helemaal niets’-behoefte een fijne omgeving: rustig, ruim, veilig en liefdevol. Een plek waar niets hoeft en waar de invulling van de dag spontaan kan ontstaan. Passend bij wat je op dat moment fijn vindt. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling maken in het naastgelegen natuurgebied Kalmthoutse Heide, een uurtje rusten op bed of een informeel gesprek tijdens de koffie of thee. Een dag(deel) in stilte doorbrengen is ook mogelijk.

Verblijf

Deze ‘Even helemaal niets’-plek bevindt zich in de prachtige bossen van Kalmthout. Tijdens je verblijf beschik je over een eigen kamer. De woonkamer is ruim en licht, heeft verschillende zitjes en een sfeervolle open haard. En naast het huis bevindt zich een grote, parkachtige tuin.

Kosten

De verblijfskosten bedragen 235 euro per dag. Daarin zijn een overnachting (incl. beddengoed en handdoek), het eten (ontbijt, lunch, avondmaaltijd en tussendoortjes) en (niet-alcoholische) dranken inbegrepen. En ook de informele uitwisseling met Joanika.

Meer info & aanmelden

Wil je meer informatie, neem dan gerust even contact op met Erwin Boersma via erwin@joanika.nl of +31-(0)6-50 69 67 68. Aanmelden graag via het genoemde e-mail adres.

Andere individuele retraite mogelijkheden

3 – 5 daagse intensive

Je bevindt je op het pad van nondualiteit en zelfonderzoek, maar merkt dat losse sessies volgen op dit moment niet voldoende voor je is. Je hebt behoefte aan verdere verdieping, aan een intensiever contact met een leraar. Voor dit verlangen biedt Joanika een individuele intensive aan van 3 of 5 dagen.

Meer informatie over de individuele intensive

Beeldhouw-intensive

Je leert in vijf dagen de meest gedegen basis van het beeldhouwen. Aan de hand van het beeldhouwen zul je merken dat je heel veel praktische handvatten krijgt. En dat wat je opsteekt, breng je meteen in de praktijk.

Meer informatie over de beeldhouw intensive