Individuele beeldhouw-intensive

Joanika Ring in de weer met een enthousiaste cursiste.Joanika is ook beeldhouwer. Al vanaf hele jonge leeftijd. Haar beelden zijn zowel door gerenommeerde kopers als Douwe Egberts, Shell en provincie Noord-Holland aangekocht, als door vele particulieren. Iedereen die nu nog een bronsplastiek van Joanika heeft mag er wel zuinig op zijn, want de rest van haar collectie van tientallen kleine en middelgrote bronzen en stenen beeldjes ging helaas verloren toen haar huis begin 2012 tot de grond toe afbrandde. Gelukkig bleef haar fijne en ruime atelier gespaard bij de brand!

Daardoor kan Joanika nog steeds op eigen locatie zeer intensieve beeldhouw cursussen geven. Je leert in vijf dagen de meest gedegen basis van het beeldhouwen. Aan de hand van het beeldhouwen zul je merken dat je heel veel praktische handvatten krijgt. En dat wat je opsteekt, breng je meteen in de praktijk.

Denk je nu: “Leren beeldhouwen in vijf dagen? Dat kan nooit!” Nou en of dat het kan. Kijk maar naar de foto albums op deze pagina. Alle beelden op deze pagina zijn in vijf dagen gemaakt. En geen van deze mensen had ervaring met de techniek die Joanika je leert. Onderaan de pagina kun je ook een video bekijken van een beeldhouwweek met Joanika.

Intensief

Het is wel echt héél intensief. Je logeert van maandag t/m vrijdag bij Joanika en bent vijf dagen lang van ’s morgens vroeg tot in de late namiddag samen met Joanika gefocust bezig. Daarom is deze cursus ook individueel. Wat je normaliter zou leren in 18 lessen van 2 uur, leer je nu dus binnen 5 dagen. En niet alleen dat. Je leert ook dat je geen faalangst hoeft te hebben bij het maken van een beeld. Want met deze techniek kan alles gewijzigd worden. Armpje verkeerd? Uitsteeksel te laag of te hoog? Geen punt. Afzagen, verplaatsen en weer vastzetten…

Klik op de tabbladen voor praktische informatie over deze individuele beeldhouw-intensive.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats van maandag 9.00 tot en met vrijdag 16.00 uur. Tijdens de gehele periode verblijf je intern bij Joanika. Je krijgt je eigen gastenkamer met badkamer “en suite”.