Zo leer je dat jij het bent die denkt en voelt.

BewustZijn verbergt zich nu achter de identificatie met de wereld van de gedachten en de gevoelens. “Dan ben ik verdrietig” of “wat ben ik stom” Zo heb je al spelenderwijs geleerd dat jij het bent die denkt en voelt. Toch is er niet iemand’ te vinden die iets denkt of voelt. Er is voelen, zeker wel, er zijn gedachten, zeker wel, maar slechts als losse verschijnselen die onmiddellijk en moeiteloos worden gezien, door dat wat je bent. Het Zien zelf is uiterst eenvoudig. BewustZijn dat achter het woordje ‘ik’ verstopt zit, kan niet anders dan meeverhuizen, met de verschillende identificaties want er bestaat geen tweede van BewustZijn. Het woordje ‘ik’ is in de plaats gekomen van Bewustzijn, een geniale truc! Heel Nederland noemt zichzelf ‘ik’. Over de hele wereld is er een equivalent van het woord ‘ik’. Je ziet BewustZijn is nergens niet.

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek jij ook iets?” – fragment 31

foto:  Hua Photography