Dromen en de diepe droomloze slaap.

Binnen mij, het BewustZijn, verschijnen en verdwijnen de waak-toestand, de droom en de diepe droomloze slaap. Tijdens de droomtoestand of de waaktoestand verschijnt en verdwijnt er een onafgebroken rits van objecten, en tegelijkertijd openbaart het BewustZijn zich altijd als het Waarnemen van die objecten. In mijn dromen manifesteerden zich vroeger de sporen van al de onafgevoelde sensaties, die regelrecht uit mijn psychische geheugen, de zwarte doos, naar boven borrelen. Net als luchtbellen die vanaf de bodem van het meer naar de oppervlakte van het water omhoog stijgen. In mijn droom werden ze namelijk niet gehinderd door mijn rationaliserende denkvermogen waar ik tijdens het waakBewustZijn zo vaak gevoelens en vluchtige mentale beelden mee weg kon moffelen.

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek je iets?” – fragment 174