De meeste angsten liggen in het verlengde van de angst om niet geliefd te zijn

Heel veel mensen zijn bang om maatschappelijk gezien niet zelfredzaam te zijn, gezien de economie. Die angst kende ik ook niet. Ik ben kunstenaar en ik ontleende mijn zekerheid aan mijn talent. Daarvan kon ik immers nooit ontslagen worden. Veel mensen zijn bang om oud en gebrekkig en afhankelijk te worden en al helemaal bang om dood te gaan. Daar weet ik nu allemaal niets meer van. Ik ben nooit geboren en ik kan daarom ook niet sterven. Ik ben. Ik kan nooit zeggen, “Ik ben niet”. Dát wat sterft als het lichaam niet meer functioneert, is uitsluitend het geloof in de persoon (de identificatie met het lichaam) en die zogenaamde persoon is al gestorven, die is al dood!

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek je iets?” – fragment 1135

foto:  Harsha K R