Alle impressies verliezen hun beheksende kracht

Zodra ik zag dat alles zich binnen het BewustZijn manifesteert en niet “in en buiten” de afgescheiden persoon die ik dacht te zijn, was er bevrijding van alles wat ik als belemmering had gevoeld. Alle impressies waarvan ik dacht dat ze uit mijzelf en de wereld afkomstig waren, verloren hun beheksende kracht. Die beelden of gevoelens hadden geen speciale betekenissen meer, behalve dat ze uit mijn eigen essentie bestonden. Ik bleek dan zélf alle dingen te zijn die zich manifesteren binnen het onmiddellijke blikveld. Wat je dan krijgt is: Zie, daar is een gedachte. Vreugde! Zie, daar is een gevoel. Vreugde! Zie, daar beweegt de wind de bladeren… Vreugde!…Zie, die eend duikt onder water Er worden géén verbanden gelegd tussen de dingen onderling, want het geheugen wordt niet meer op die manier gebruikt. De dramaverhalen ontbreken.

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek je iets?” – fragment 508

foto:  Simóca & Annus