Ik zou heel gemakkelijk gefascineerd kunnen raken door allerlei verschijnselen

Ik heb vanwege mijn ietwat afwijkende achtergrond een iets andere insteek dan de meeste spirituele “zoekers”, heb ik ontdekt. Ik heb wel gezien bij mensen die op het spirituele pad waren dat ze door het vele mediteren, allerlei aparte verschijnselen gingen Waarnemen. Ik wist, als mij dat zou overkomen, dat ik dan vér van huis zou kunnen geraken, tenminste als ik het wérkelijke, dus de achterliggende waarheid wilde ontdekken. Gelukkig kon ik niet in de gelegenheid komen om te gaan denken dat ik via mijn opgedane ervaringen tijdens de meditatie het bewijs in handen had gekregen dat er werelden bestaan die mooier, idealer en beter zijn dan waar ik nu ben. Een ideaal is immers altijd een projectie van iets wat er nu niet is.

Ik weet wel dat onvrede met het leven en met de wereld van alledag mij tot fantaseren zouden kunnen aanzetten. Ik zou heel gemakkelijk gefascineerd kunnen raken door allerlei verschijnselen, als ik niet beter wist. De verschijnselen zijn ontelbaar, zoals aura’s zien, het “doorkrijgen” van berichten, wandeltochtjes in de derde, vierde of vijfde dimensie, spiritistische seances, genezing vanuit het hiernamaals, nou noem maar op, wat ik tegenwoordig allemaal hoor en waar ik allerlei opleidingen voor zou kunnen volgen. Is het niet wonderbaarlijk? Het BewustZijn geeft zichzelf alles, maar dan ook alles wát er maar te beleven valt!

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek je iets?” – fragment 541 en 542

foto: James Chew