BewustZijn slim vermomd als het woordje ‘ik’ gaat gewoon overal mee naartoe.

Je kunt dus zelf zien dat het ‘ik’ als het ware alsmaar met de verschillende identificaties meeloopt. Dat kan ook niet anders want BewustZijn en het woordje ‘Ik’ betekenen hetzelfde of liever zijn dezelfde. BewustZijn is onveranderlijk tijdloos tegenwoordig als het Zien van alles wat zich vertoont en is vol vreugde. Het kent nergens enige betekenis aan toe. Overal kijkt het zichzelf aan. BewustZijn is als Enige de voorwaarde voor alles wat IS. Aangezien je zelf dat bewuste Zien bent van alles (dus van wat er in Jou eigen uitgestraalde Licht verschijnt) is het ook mogelijk om te beweren “ik hoor” of “ik denk” of “ik voel” enzovoort. Ik zeg eigenlijk: er is BewustZijn plus het horen of BewustZijn plus het denken. (in feite het Zien van gedachtebeelden). Je kunt niet van BewustZijn zeggen dat het actief is, het Zien wordt niet teweeggebracht. Het IS. BewustZijn is geen object wat het Zien als eigenschap heeft. BewustZijn is het Waarnemen (zonder lichamelijkheid). Daarom is dit Zien nooit een activiteit, niets doet het Zien, zal ik maar zeggen.

Uit het boek: “Bewustzijn. Zoek jij ook iets?” – fragment 73