bloemen bij de hartverwarmende reactie van Ineke.

Reactie deelnemer: Er is een nieuwe wind gaan waaien

Onderstaand de hartverwarmende reactie van Ineke. Samen met haar echtgenoot bracht ze in december 2015 een hele satsang zondag door met Joanika.


Hoi Joanika,

Er is een nieuwe wind gaan waaien.

Een jonge energie die fris en levendig maakt. Een ruimte voel ik terugkomen die me in mijn jeugd altijd in beweging zette zonder vooropgezet plan.

Alle ervaringen die ik in de loop van het leven voor waar ben gaan houden bedrukten me. Ik moest hard aan mezelf werken om te verbeteren. Die vicieuze cirkel van verbeteren waar geen einde komt lijkt in stukjes gevallen. Sommige stukjes herken ik nog en andere zijn er niet meer.

De herinnering zet soms een oude gewoonte in gang om terug te blikken en dat opnieuw te gaan ordenen. Dat ordenen is me eigenlijk nooit echt gelukt [dat werd juist de zwaarte in het werken]. Koos ik om op een bepaalde manier te kijken dan kwam altijd de andere kant van kijken naar voren. Dat lijkt interessant maar voor mij was er nooit een vast punt maar meer de verwarde persoon die probeerde ook te kijken langs de aangeleerde weg, wat niet echt lukte.

Als ik zie dat er iets bekends opkomt laat ik het nu zijn eigen beweging volgen. Dan komt er ruimte en verwonder ik me.

Wat ben ik blij met jouw boek Joanika. Het gevoel alsof ik aan een rijkgevulde tafel zit met nieuwe gerechten. Ik proef ze en het smaakt levendig. Het is goed te verteren omdat alle ingrediënten zuiver en natuurlijk zijn. Non-dualiteit is nu geen zware kost die toegepast moet worden maar een natuurlijke uitnodiging om te zien dat het leven in en door je heen vloeit.

De benadering die jij aanbiedt is uniek.

Je laat zien hoe vastgezette psychologische begrippen en mensbeelden uit de vertrouwde uitleg getild worden en in liefde oplossen in een grote ruimte. Ik heb het heel fijn gevonden om een dag samen te zijn op jouw unieke schitterende woonplek.

Het heerlijke eten samen te delen wat Anne-Mieke voor ons heeft gemaakt gaf ons een heel feestelijk gevoel.

Bedankt daarvoor.

Liefs van Ineke

 

Foto: Anja Pietsch