Satsang-retraiteweek – 2020-2021

Van zondagavond 27 december tot zaterdagochtend 2 januari is er een satsang-retraiteweek ‘Van oud naar nieuw – ontwaken uit de droom’ in Overlangel.

‘Dat wat we doorgaans “ontwaken” noemen is een algehele verschuiving in het Waarnemen. Er wordt niet meer gekeken vanuit het standpunt van de “persoon”. De persoon wordt zélf in de waarneming opgenomen. Het IS dan alleen nog zoals het IS. Er is “niemand” die iets zou kunnen veranderen aan wat IS, want er bestaat helemaal geen “iemand”, zo blijkt. In die totale overgave rest alleen Liefde.’

Programma
De week kent een ‘horizontaal’ programma met in de ochtenden en avonden steeds een satsang. In de middagen is er alle tijd voor ontspanning en/of een privégesprek. Kenmerkend voor deze satsang-retraite is de kleinschaligheid, de ruime en rustgevende omgeving, een ongedwongen sfeer en een warm, respectvol samenzijn met gelijkgestemden.

Zondagavond 27 december

 • ​±19.00 uur: aankomst, installeren kamer
 • 20.00 uur: satsang met korte kennismaking en introductie over de week

Maandag 28 tot en met vrijdag 1 januari

 • 09.00 uur: ontbijt
 • 10.00 uur: satsang
 • 12.30 uur: lunch
 • 13.30 uur: vrij programma
 • 18.30 uur: avondeten (vegetarisch)
 • 20.00 uur: satsang

Zaterdag 2 januari

 • 09.00 uur: ontbijt
 • 10.00 uur: korte terugblik en praktische handvatten voor het dagelijks leven
 • ±11.30 uur: einde satsangweek

Vrije middag
In de middagen heb je alle tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld voor een boek bij de open haard of een wandeling in het naastgelegen natuurgebied Keent. Er zijn twee fietsen beschikbaar om de omgeving verder te verkennen, zoals natuurgebied De Maashorst of de vestingstadjes Ravenstein en Grave. Ook is er ruimte voor een privégesprek met Joanika.

Voor wie?
De retraiteweek is geschikt voor iedereen die zich op het pad van zelfonderzoek bevindt. Het maakt bij Joanika niet uit of je al enige ervaring hebt of pas sinds kort in aanraking bent gekomen met nondualiteit.

Verblijf
Er zijn drie gastenkamers (twee 2-persoonskamers en één ruime 4 persoonskamer), elk met eigen badkamer, grote inloopdouche en toilet. De woonkamer is ruim en licht en heeft verschillende zitjes. Naast het huis ligt een grote, parkachtige tuin. Kijk hier voor een sfeerimpressie.

Kosten
De kosten voor deze week bedragen 595 euro. Dat is op basis van volpension, een gedeelde kamer (2 of 4 personen) en het zelf meebrengen van eigen beddengoed en handdoeken. Een beddengoed- en handdoekenpakket kost 25 euro extra.

Locatie
De satsangweek wordt gehouden bij Joanika thuis, Maasdijk 4 in Overlangel (tussen Oss en Nijmegen). Kijk in Google Maps om je route te bepalen. Mocht je met de trein komen, dan kunnen we je ophalen/wegbrengen van/naar station Ravenstein.

Aanmelding
Aanmelden voor deze retraite gaat via een mail naar Erwin Boersma, erwin@joanika.nl. Als je (praktische) vragen hebt, dan kun je hem ook mailen of bellen via 06-50696768.